20 januari 2017
19:00

Nässjö IF

Referat: Waggeryds IK - Nässjö IF

Äntligen match igen och motståndet var topplaget Nässjö. Nässjö nätade direkt efter avslag och vi fick kämpa i underläge hela första halvlek.Nässjö spelade smart, hade låg presspel och var väl samlade i sitt försvarsspel när hemmakillarna gång på gång kom i sina ensamanfall. Lägen skapades dock men många frilägen brändes.
5-3 till Nässjö i halvtid.
I halvlek pratade vi mycket om att spela bollen, börja om när vi kör fast och låta flera vara med i anflallen. Och vilken skillnad det blev. Helt enligt halvtidsplanerna så rullade bollen vår väg och vi kom ifatt målmässigt. Vi tog också ledningen med ca 10 minuter kvar av matchen och sen lyckades vi behålla ledningen även om det var oroligt innan vi med någon minut kvar lyckades peta in en tvåmålsledning.
En dålig första halvlek följdes av en bra kollektiv andra halvlek.
Ett extra plus går idag till våra för dagen två yngsta killar.
Mattias Nilsson gjorde återigen en habil insats och var nära att näta. Målskytt blev däremot banans yngsta spelare. Trots sin ungdom var Noa Källberg i sin debutmatch helt respektlös och fick kröna det med sitt 6-5 mål.
Visst är det härligt med dessa framfusiga ungdomar som trots att dom är 3-4 år yngre verkligen bidrar till laget.
Nu blir det en vilodag innan vi på söndag styr kosan till Målilla.

WIK - Nässjö 8-6